НОВИНИ

Бойко Борисов присъства на конгреса на европейските студенти демократи във Варна

Премиерът Бойко Борисов присъства на конгреса на европейските студенти демократи, който се провежда край Варна. По време на разговора си с младите хора, той каза, че Европа е преодоляла много кризи, пренесени отвън, визирайки финансовата, икономическата и мигрантската криза. Борисов допълни, че България е сред страните с най-нисък финансов дълг и 13 милиарда лева фискален резерв. Според него популизмът не е довел никоя държава до добър изход и всеки трябва да харчи толкова, с колкото разполага.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:21, 29.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
бойко борисов присъства конгреса европейските студенти демократи варна

"Финансовата и икономическа криза ни беше привнесена, мигрантската криза ни беше привнесена, защото това е най-хубавото място за живеене в света. Освен това, Европа със своите три управления – Европейски съвет, ЕК, ЕП, е възможно най-демократичното нещо, което може да се създаде като управление. Някой път това обаче създава възможност за по-бавни темпове при решаването на кризи. Затова като млади хора това не трябва да ви плаши, защото Европа винаги се справя в това отношение, заяви Борисов.

Когато дефицитът мине 3%, а външният дълг 60%, рискът за криза е огромен. Затова ние като правителство винаги сме се придържали към маастрихтските критерии. И вие, когато пораснете или заемете такива постове, трябва задължително да ги спазвате, обърна се към аудиторията Борисов. Той добави, че бюджетът на държавата не е на дефицит, а на излишък. 13 млрд. имаме фискален резерв, който подпира борда и прави лева към еврото абсолютно стабилен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново затвориха част от ул. Монтевидео в София за ремонт
Отново затвориха част от ул. "Монтевидео" в София за ремонт
Обрат в разследването за смъртта на разстреляния пловдивски бизнесмен
Обрат в разследването за смъртта на разстреляния пловдивски бизнесмен