Премиерът инспектира града два дни преди визитата на Светия отец там.

Раковски

Бойко Борисов пристигна в Раковски заедно с вътрешния министър Младен Маринов. Премиерът инспектира площада в центъра на града, след което посети катедралата „Пресвето Сърце Исусово", където ще служи папата. Борисов заяви, че ще коментира организацията за посещението чак, когато светият отец си тръгне.

Бойко Борисов, министър-председател: И службите за сигурност и МВР много работа свършиха. Кметът виждате площади, читалища, сгради. Постарали са се и добре са направени. Изключително важно посещение. Цял свят ще го следи. Знаете, ние имаме в историята за всяка конспирация, която са ни вкарвали, така че сме изключително нащрек.

Борисов заяви, че посещението на папата е безспорна реклама за страната ни, както и за нашите македонски съседи.

Бойко Борисов, министър-председател: В света няма да има държава, няма да има агенция, телевизия, вестник да не напише къде е папата. Това си заслужава и разходите, които правим, защото това е много добра реклама за държавата. За втори път папа посещава България, което означава, че демократичните процеси са необратими.
Раковски е в трескава подготовка за посрещането на папата

Раковски е в трескава подготовка за посрещането на папата

Всеки, желаещ да види папата, ще може да го направи, въпреки че мерките за сигурност ще бъдат засилени. Това гарантираха от кметството в Раковски, къд...

Премиерът отбеляза, че Раковски е променен след ремонтите през последните години, но видя и малки пропуски.

Бойко Борисов, министър-председател: Една фуга има. На фона на огромните неща, които са направени трябва да вземем по една шпатулка и гипс и като видим фуга да запълваме веднага.

Преди Раковски Борисов направи инспекция на ремонта на мостовете на магистрала „Тракия", които трябва да бъдат готови на 1 юни за летния сезон.