Работим активно по изграждане на още един мост в Русе, може да се даде на концесия, за да не се дават пари от бюджета. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в града.

Русе

Бойко Борисов - министър-председател: Заделяме 15 млн. за ремонт на училища и детски градини в Русе. Половината град ще го затворим за ремонт на крайбрежните булеварди и улици. За пътя Русе - Велико Търново вървят отчуждителни процедури.

Доизграждането на магистрала "Хемус" и строителството на Русе - Бяла - Велико Търново са приоритет, заяви още премиерът Бойко Борисов. В Русе той участва в церемонията по откриването на новопостроения храм "Всех Святих".

Борисов каза, че пътят Русе - Велико Търново вече се проектира. За него вървят и отчуждителните процедури. "Бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения", заяви премиерът. Той припомни, че през октомври тази година предстои съвместно заседание на правителствата на България и Румъния.

По думите му, активно се работи за изграждането на втори мост над река Дунав край Русе. Според него с Тол системата съоръжението ще може да се самофинансира изцяло. Строителството му би могло да се даде и на концесия, за да не се влагат пари от държавния бюджет.

Борисов коментира, че подготовката за европредседателството на България върви нормално и добави, че ако предишните правителства са поддържали НДК, сега нямало да се налага толкова голям ремонт.

© БТА