НОВИНИ

Бойко Борисов: Работим активно за още един мост над Дунав в Русе

Работим активно по изграждане на още един мост в Русе, може да се даде на концесия, за да не се дават пари от бюджета. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в града.

bnt avatar logo
от БТА
12:17, 10.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
бойко борисов работим активно един мост дунав русе
Бойко Борисов - министър-председател: Заделяме 15 млн. за ремонт на училища и детски градини в Русе. Половината град ще го затворим за ремонт на крайбрежните булеварди и улици. За пътя Русе - Велико Търново вървят отчуждителни процедури.

Доизграждането на магистрала "Хемус" и строителството на Русе - Бяла - Велико Търново са приоритет, заяви още премиерът Бойко Борисов. В Русе той участва в церемонията по откриването на новопостроения храм "Всех Святих".

Борисов каза, че пътят Русе - Велико Търново вече се проектира. За него вървят и отчуждителните процедури. "Бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения", заяви премиерът. Той припомни, че през октомври тази година предстои съвместно заседание на правителствата на България и Румъния.

По думите му, активно се работи за изграждането на втори мост над река Дунав край Русе. Според него с Тол системата съоръжението ще може да се самофинансира изцяло. Строителството му би могло да се даде и на концесия, за да не се влагат пари от държавния бюджет.

Борисов коментира, че подготовката за европредседателството на България върви нормално и добави, че ако предишните правителства са поддържали НДК, сега нямало да се налага толкова голям ремонт.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозен интерес към инициативата Стара хартия за нова книга
Сериозен интерес към инициативата "Стара хартия за нова книга"
Преди общественото обсъждане за бъдещето на АМ Струма през Кресненското дефиле
Преди общественото обсъждане за бъдещето на АМ "Струма" през Кресненското дефиле