НОВИНИ

Бойко Борисов: Ремонт на "Ечемишка" е можел да се направи още преди години

Бившият министър-председател Бойко Борсов напомни на служебния премиер Огнян Герджиков, че точно по времето на Тройната коалиция са били отпуснати пари за ремонт на тунел "Ечемишка", но са започнали съдебни дела и той не е бил реализиран. Реконструкцията на съоръжението е можело да се направи още преди няколко години, каза още Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 13.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Бойко Борисов, бивш премиер: Чух днес г-н Герджиков да казва, че за 10 дни са свършили повече отколкото за 5 години, което граничи с нахалство. Те за 10 дни една лампа не успяха да оправят. Ами да беше минал в съседния тунел да види как се прави в момента. Или като е отивал до там, да види другите как са направени. Да отиде да види тунелите за Смолян как са направени. И това беше направено в рамките на 2 години.

Новата програма на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова структурите си да не се подвеждат по негативната кампания и да търсят въпросите, които обединяват нацията. Пред партийни активисти от 3-те избирателни района в София-град той призна, че в ГЕРБ са допускани грешки и една от тях е била високото им самочувствие и недостатъчно разясняване на политиката им.

Борисов посочи, че в ГЕРБ, за разлика от други формации няма олигарси, тъй като те са създадени още преди партията да е била учредена. Две от основните теми, които ГЕРБ засяга в новата си програма са промените в здравеопазването и борбата с бюрокрацията. Според Борисов трябва да има повече от една здравна каса. Той поиска и всички услуги да се извършват на едно гише в определен срок.

По повод взаимоотношенията с Русия Бойко Борисов посочи, че те са били прагматични и честни. Той даде пример със стокооборота, достигнал 14 % по времето на неговото управление. Бившият премиер подчерта като успех и отказа на Москва от наказателните лихви, които трябваше да плащаме заради проваления проект "Белене".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Радан Кънев: Оттеглянето на Меглена Кунева от листите е добра новина
​Радан Кънев: Оттеглянето на Меглена Кунева от листите е добра новина
Ученици помагат на възрастни хора в силистренското село Смилец
Ученици помагат на възрастни хора в силистренското село Смилец