НОВИНИ

Бойко Борисов: Сменяме приоритетите, ако очакваме война

Европа не е готова за война, ако очакваме война, тогава сменяме приоритетите - това заяви премиерът Бойко Борисов по време на дискусия за общата европейска отбрана. Според президента Румен Радев най-неотложната задача пред армията е да преодолее изоставането в процесите за модернизация на въоръжените сили. Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев начерта четири цели пред българското европредседателство, за да може страната ни да бъде в ядрото на общата сигурност, а не в периферията.

bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 16.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател: Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за война, тогава трябва да преориентираме държавата към такива условия - въоръжение, армия, пари насочваме в тая посока, но те не могат да стигнат за всичко. И ако това е консенсусът, действаме по тая тема.
Румен Радев - президент: Трябва да преодолеем категоричното изоставане в процесите за модернизация на въоръжените сили, технологичната бездна между нас и нашите съюзници. Мога да гарантирам, че към момента ние не можем съществено да допринесем за генериране на способности в единната европейска отбрана.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: За съжаление сме свидетели, в известен смисъл, на нова надпревара във въоръжаването. ЕС не може да стои без действия. И тука има крещяща необходимост от консолидирана ефективност в разходите, които се правят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
История за крехката реалност от Хуан Майорга и Крис Шарков
История за крехката реалност от Хуан Майорга и Крис Шарков
Най-малко 27 души са загинали при пожарите в Португалия
Най-малко 27 души са загинали при пожарите в Португалия