ГЕРБ ще върне прага на преференцията от преди промените в Изборния кодекс. Това беше решено на заседание на Изпълнителната комисия на партията, свикано от премиера от премиера Бойко Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател и лидер на ГЕРБ: Ние първи внесохме мажоритарния закон, а и ние винаги като партия сме избирани мажоритарно. Не искам по никакъв начин да остава какъвто и да е оттенък, че на нас изборните правила ни влияят. Но в интерес на истината нека да напомним - предишната ЦИК, нейният мандат беше прекратен предсрочно, когато ние бяхме опозиция. Тази избирателна комисия и този избирателен закон беше промотиран изцяло тогава от г-жа Мая Манолова - сега омбудсман, по време на мандата на БСП е избрано всичко това. И ДПС. Що за нахалство е това?!

Георги Марков: ПП ГЕРБ, след като беше запознат лидера на партията, ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. Защо? Защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2 милиона и 500 хиляди български избиратели.

На брифинга в централата на партията от ГЕРБ съобщиха, че ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия.