НОВИНИ

Бойко Борисов: "Тези изтребители за какво ни трябват в момента?"

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се съмнява, че "Грипен" са най-добрите изтребители. Той зададе и въпроса: "Тези изтребители за какво ни трябват в момента?" По думите му Българската армия се нуждае първо от сухопътна техника, защото такава е отбранителната ни доктрина.

bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 18.09.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Днес премиерът заяви и че след като България е член на НАТО, и след като НАТО приема Русия като основен воененен противник в Европа, отбранителната ни доктрина е насочена срещу Русия. В същото време, по думите на Борисов, политиката на правителството трябва да бъде прагматична, за да има руски туристи, да има интерконектор с Русия за европейския газов хъб и да се борим заедно срещу тероризма.

Бойко Борисов - министър-председател: В доклада военните са отразили това, което имаме като заплаха, ако стане война, защото тогава България става цел, като член на НАТО, на всички това е ясно. В същото време трябва да работим политически, дипломатично, даже с Ципрас го обявихме, да работим догодина по време на нашето председателство да паднат санкциите и да падне напрежението между Европа и Русия. Дали ще успеем? Това е една много сложна, много непосилна дори за нас задача, но ще опитаме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петото издание на Sofia Fashion Week започва на 26 септември
Петото издание на Sofia Fashion Week започва на 26 септември
30 септември е крайният срок за корекции в изравнителните сметки за парно
30 септември е крайният срок за корекции в изравнителните сметки за парно