НОВИНИ

Бойко Борисов: Тол системата трябва да заработи през лятото

Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята премиерът Бойко Борисов. Борисов инспектира ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Според него целта е това да се случи през август, но е възможно месец-два забавяне, за да се уточнят платените пътища.

bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 20.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Предстоят и изчисления как да се таксуват различните превозни средства над 3 тона и половина, включително и автобусите. Те обаче ще плащат по-малко от тировете, за да не се увеличи цената на пътническите билети. Премиерът беше категоричен, че за да има хубави пътища трябва да се плаща.

Бойко Борисов - министър-председател: Защото няма как за 10 евро да минават България с тир. Няма друга такава цена. Нашите българи като отидат в Гърция по 200 000-300 000 по празниците всички на границите - по 5 евро в едната посока , 5 евро в другата. По 20 лева им взимат - искате ли да пробваме ние да сложим 20 лева някъде такса да видите какви протести и какво чудо ще бъде. Отиват в Гърция - плащат, в Македония - плащат, в Сърбия - плащат, и считат за нормално, а в България трябва да е без пари.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на отбраната на Украйна подаде оставка
Министърът на отбраната на Украйна подаде оставка
Съдът даде ход на делото за мръсния въздух в София
Съдът даде ход на делото за мръсния въздух в София