НОВИНИ

​Бойко Борисов: Виновните за срива на Търговския регистър ще понесат отговорност

Премиерът Бойко Борисов ще потърси отговорност заради кризата с Търговския регистър и даде да се разбере, че ще поиска оставката ръководството на Агенцията по вписванията. Това стана ясно от коментара му пред журналисти в Шумен. Премиерът направи първата копка на отсечката Бухово - Белокопитово от автомагистрала "Хемус". Това, на което трябва да се обърне внимание, а и както прави правителството и ГЕРБ, по думите на Борисов, е образованието и квалификацията, тъй като не достигат кадри.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
18:00, 16.08.2018
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Премиерът беше категоричен, че промени в ръководството на Агенцията по вписванията ще има, но трябва да се изчака още 4-5 дни и да се довърши работата и да се преодолее кризата там.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще си поемат отговорност, нека да го довършат. По-важното е сега, че не пробуксуваха. Сравнително кратко време успяха да се справят, да го сглобиме. Сега вече тези, които е трябвало да мислят тези неща, защото не малко пари, не малко инвестиции са направени и там, ще им потърся отговорност. Когато има криза, не се пипа.

Министърът на финансите Владислав Горанов увери, че цялата информация в регистъра е запазена и обясни защо все още е недостъпна услугата за вписване.

Владислав Горанов, министър на финансите: Цялата информация е налична към 9 август, трябват още няколко дни да се тества базата данни, след което ще бъде пусната и регистърната услуга.

;

Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството премиерът направи първа копка на новия участък от автомагистрала "Хемус". Амбицията е отсечката от 16 километра между Буховци и Белокопитово да бъде построена за една година и два месеца. Тя се финансира от държавния бюджет със 120 млн. лева, защото при предишното управление магистрала "Хемус" е била извадена от европейските програми.

Бойко Борисов, министър-председател: "Хемус" беше извадена от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски средства. Министър Горанов го водя цял ден с мене, просто всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво съм им причинил и всички данъкоплатци да го знаят.

Премиерът обясни, че магистрала "Хемус" е жизненоважна за инвестициите в региона, защото бизнесът иска стабилна финансова и икономическа среда, каквато в България вече има. Той посети и ремонтиращи се училища в Шумен и Търговище. В момента в страната се ремонтират основно над 200 училища. По думите на премиера това, на което трябва да се обърне внимание, е образованието и квалификацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емери: Чех ще продължава да е титуляр, вярвам в него
Емери: Чех ще продължава да е титуляр, вярвам в него
Анкара затяга фискалната дисциплина, за да стабилизира икономиката си
Анкара затяга фискалната дисциплина, за да стабилизира икономиката си