Премиерът Борисов се срещна със семейството на починалото 3-годишно дете тази сутрин преди заседанието на Министерския съвет. Веднага след това той поиска от здравния министър Кирил Ананиев да отстрани директорите на трите болници, замесени в случая с починалото 3-годишно дете.

Премиерът Бойко Борисов влезе с половин час закъснение на заседанието на кабинета заради среща, която проведе преди това с родителите на починалото дете.

Видимо разстроен и гневен след срещата той разпореди на здравния министър до края на прокурорската проверка и съдебно медицинските експертизи незабавно да отстрани директорите на педиатрията, болница Лозенец и Пирогов както и всички останали замесени по случая.

Бойко Борисов: Следователите са влезли, иззели са записи, разпитали са родителите, разпиталите са свидетелите, рецепти, документи, защото, сега мога да го кажа, защото вече процесуално е иззет записа, родителите са снимали буквално в какво състояние е детето и то дълги записи. Те са снимали как се държат секретарките на шефовете на болници и просто съм потресен от това. Затова са ми толкова резки решенията.

Поръча също да се говори с прокуратурата за медицинските експертизи да се използва Военно медицинска академия, защото там по думите му са едни от най-добрите лекари.

Бойко Борисов: Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи - да бъде направено днес. Това бездушие, да гледат детето и да го... Разстроих се. Незабавно да се махат от там докато свършат проверките и се намерят виновни.

Премиерът Бойко Борисов коментира и точка от дневния ред на днешното правителствено заседание ,която предвижда отпускането на 6 млн и 700 хиляди лева, за да бъдат платени данъците на болница Лозенец.

Бойко Борисов: Само отпускаме пари ,само плащаме, Ананиев, и ефектът е разплакани родители при мен.

Министър-председателят напомни и за останалите милиони инвестирани от държавата в детски отделения и в здравеопазването като цяло.