НОВИНИ

Бойко Христов: МВнР се намесва само при наличието на криза

Второ денонощие работим по сигнала с българите, чийто полет е бил пренасочен и кацнал в Тимишоара. Когато говорим за криза, трябва да говорим трезво. Всеки човек, попаднал в криза, иска нещата да се решат бързо. МВнР се намесва само при наличието на криза. Това каза Бойко Христов от ситуационния център на МВнР в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 28.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Подобни случаи наблюдаваме в Париж и Рим. Хората са пренасочени и изчакват своите полети. В случая с Тимишоара беше преценено, че няма да бъдат извозени в разумни срокове, затова се намесихме, коментира Христов.

Бойко Христов: Ситуационният център не е статичен, поддържаме пряк контакт с консулските служители и дори нашите съграждани. Пътуванията в чужбина се правят на наш риск, но гражданите могат да се обръщат към нашите консулски служби.
;

В "Денят започва" разговаряхме и с пътници от полета Лондон-Пловдив, които вчера се прибраха от Тимишоара.

На никого не пожелавам такова пътуване. Бяхме информирани, че ще кацнем в Тимишоара, там ще пренощуваме в хотел, а на сутринта трябваше с друг полет да продължим пътуването си към Пловдив или София. Това обаче не се случи. Една част от пътниците се съгласиха да пътуват с автобус. Но ние заради лошото време отказахме. Все пак това са 800 км, имаше хора с малки деца, бременни жени, възрастни.
Получихме три ваучера - два по 5 евро и един от 10 евро.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте тази вечер В кадър: Виден Табаков - българинът, който докосна Луната
Гледайте тази вечер "В кадър": Виден Табаков - българинът, който докосна Луната
Звярът от Изтока обърка транспорта и затвори училища във Великобритания
"Звярът от Изтока" обърка транспорта и затвори училища във Великобритания