НОВИНИ

Бойко Найденов: Работата по престъпления на милионери е в полето на данъчните

Има ли връзка в спецакциите срещу милионерите Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, ще се стигне ли до доказване на престъпленията им и конкретни присъди - това коментира в Сутрешния блок на БНТ бившият прокурор и бивш директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 12.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Истерията и огромният медиен интерес към тези акции, не са полезни за работата по разкриването на престъпленията. Със сигурност, когато прокуратурата намери данни за извършено престъпление, е длъжна да предприеме съответните мерки, но трябва ли толкова да се афишира, това е друга тема, коментира Найденов.

Бойко Найденов: Виждаме, че се повдига въпросът за огромни суми, които се присвоят чрез ДДС и това е проблем, който трябва да се реши от държавата. Тук работата е много повече в полето на данъчните.
;

По думите на бившия магистрат, материалът за тези разследвания е огромен, анализът се извършва изключително трудно и не може да се направи само от един човек.

Никой не би трябвало да бъде оставен да краде, ако извършва такова престъпление. За съжаление, резултатите тепърва ще се видят напред във времето, коментира Бойко Найденов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП ще гласува дали да започне процедура срещу Унгария
ЕП ще гласува дали да започне процедура срещу Унгария
Лула да Силва няма да участва в изборите в Бразилия
Лула да Силва няма да участва в изборите в Бразилия