НОВИНИ

Бойко Ноев: Отравянето на Гебрев е съчетание на български и руски интереси

Опитите за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и управителят на неговата фирма са съчетание на български и руски интереси в оръжейния бизнес. Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев в предаването "Панорама".

bnt avatar logo
от БНТ
21:43, 15.02.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Бойко Ноев: За мен няма съмнение, че опитите за убийство е съчетание на български и руски интереси в оръжейния бизнес.

Според Ноев Гебрев е имал интерес към купуването на "Дунарит" още през 2015 г., когато е бил отровен. Тогава с него се свързали представители на завода, които поискали той да го спаси.

Бившият военен министър съобщи, че е приятел на Гебрев и е бил до него, когато е лежал във Военна болница след отравянето.

Той отхвърли информацията, че натравянето се дължи на консумация на рукола и кафета и съобщи, че тримата отровени никога не са се хранили на една маса в този период.

Като увери, че може да гарантира за информацията, както и че я е представил на следствието, Ноев каза, че може да се смята за сигурно, че опитът за отравяне е извършен с вещество от "семейството на новичок".

Той посочи, че присъствието на руския гражданин Федотов в България по време на опита за убийство не е случайно. Федотов е бил във Великобритания, когато са отровени Скрипал, както и в Каталуния по време на протестите, каза бившият военен министър.

Според Ноев предстои следващата седмица да се разбере, че в момента руската държава се опитва да заличи от информационните масиви информация за Александър Мишкин и Анатолий Чепига, които бяха уличени като извършители на отравянето на Скрипал, както и за Федотов.

Според Ноев Гебрев е имал интерес към купуването на "Дунарит" още през 2015 г., когато е бил отровен. Той посочи офшорната фирма "Виафот".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Принц Чарлз на първа кралска визита в Куба през март
​Принц Чарлз на първа кралска визита в Куба през март
Здравният министър в Панорама: Ваксинирайте децата си!
Здравният министър в "Панорама": Ваксинирайте децата си!