Журналистът от БНТ и водещ на предаването "Панорама" - Бойко Василев получи високо признание - личност на годината в областта на медиите за Централна и Югоизточна Европа. Отличието му връчи лично бившият хърватски президент Стипе Месич. Церемонията се провежда за 15-та поредна година в Босна и Херцеговина, но журито е международно. За принос в централна и Югоизточна Европа се отличават мениджъри, политици, хора на изкуството и културата.

Водещи политици, бизнесмени, популярни лица от киното и спорта - всички се надпреварваха за високото отличие, медийният интерес бе огромен.

Пане Шкърбич - председател на журито и на организационния комитет: "Българите заслужават награди и затова винаги има по някой награден от България. А смисълът на наградите е голям. В света, в който живеем - на страх и черни хроники, ние разказваме положителни истории - за онези, които правят нещо добро и създават нещо ново. Както правите и вие, от Българската телевизия."

И още признания за България - eдна от трите награди за кмет на годината спечели кметът на Бургас Димитър Николов, наградата взе заместникът му Красимир Стойчев.

Политик на годината за Централна и Югоизточна Европа стана унгарският премиер Виктор Орбан - той ще получи приза лично при предстоящата му визита в Сараево.

Миналата година отличието бе присъдено на президента Плевнелиев, награждавани са и президентите на Хърватия, Полша, Албания, Черна гора, както и посланикът ни в Сараево - Ангел Ангелов.

Личност на годината в областта на културата стана Любиша Самарджич, а за спортист на годината в Централна и Югоизточна Европа бе признат сръбският тенисист Новак Джокович.