НОВИНИ

Бойната готовност на сръбската армия остава в сила до второ решение

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин съобщи днес, след среща с президента Александър Вучич, че президентът е наредил постигнатото ниво на бойна готовност на сръбската армия да остане в сила до второ нареждане и че ще даде отделно нареждане за евентуалната му промяна, предаде Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
18:41, 30.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
бойната готовност сръбската армия остава сила второ решение

"Тази сутрин началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал подполковник Милан Мойсилович и аз имахме среща с президента и върховен главнокомандващ Александър Вучич, на когото докладвахме за степента на постигната бойна готовност и изпълнението на нарежданията, които ни даде", каза Вулин.

Президентът нареди постигнатото ниво на бойна готовност на сръбската армия да остане в сила до второ нареждане, а за евентуалната му промяна ще даде отделно нареждане, съобщи министърът.

Вучич издаде нареждането за поставяне на сръбските въоръжени сили в пълна бойна готовност вчера, след като няколко десетки войници от специалните части навлязоха на територията на населения със сърби район в Северно Косово и бяха разположени в непосредствена близост до изкуственото езеро Газиводе, за да гарантират сигурността на косовския президент Хашим Тачи по време на негова обиколка там. По-късно вчера косовските специални части РОСУ се изтеглиха от Северно Косово след обиколката на Тачи, а ситуацията се нормализира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха Годишните награди на Съюза на преводачите в България
Връчиха Годишните награди на Съюза на преводачите в България
Борусия Дортмунд прегази Леверкузен
Борусия Дортмунд прегази Леверкузен