НОВИНИ

Бойци на "Ислямска държава" нападнаха иракския град Киркук

Въоръжени с автомати и експлозиви мъже нападнаха полицейски участъци и правителствени сгради в иракския град Киркук рано тази сутрин, съобщи Асошиейтед прес. Отговорност за атаката, която вероятно е имала за цел да отвлече вниманието на властите от битката за Мосул, е поела групировката "Ислямска държава".

bnt avatar logo
от БТА
11:32, 21.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Пожелали да останат анонимни свидетели съобщиха за множество взривове и престрелки в Киркук.
Местният кюрдски телевизионен канал "Рудав" излъчи кадри, в които над града се вижда черен дим и се чуват продължителни стрелби с автоматично оръжие. Телевизионният канал обаче цитира управителя на Киркук Наджмадин Карим, според когото екстремистите не са превзели нито една правителствена сграда.

Все още няма съобщения за жертви.
Киркук е богат на петролни залежи град на около 290 км северно от Багдад, за който спорят иракското централно правителство и Кюрдския автономен регион. Той от дълго време е център на напрежение и обект на многобройни атаки от екстремисти на "Ислямска държава".

Днешното нападение бе извършено няколко дни след началото на мощната офанзива на иракското правителство и кюрдски сили за отвоюването на Мосул от "Ислямска държава", отбелязва Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Африка напуска международния криминален съд в Хага
Южна Африка напуска международния криминален съд в Хага
Матео Ренци разубедил ЕС за санкциите срещу Русия
Матео Ренци разубедил ЕС за санкциите срещу Русия