НОВИНИ

Божидар Андреев с титла на турнира в памет на Наим Сюлейманоглу

Нов златен медал в двубоя спечелиха българските щанги на продължаващия в турския град Газиантеп голям международен турнир в памет на легендарния Наим Сюлейманоглу. В категория 81 кг Божидар Андреев грабна титлата с двубой 352 кг. В изхвърлянето възпитаникът на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев се класира трети със 155 кг, пред него със 158 кг се наредиха представители на Албания и Латвия. В изтласкването обаче българинът бе безапелационен и със 197 кг си осигури златото и в движението, и в крайното класиране.

божидар андреев титла турнира памет наим сюлейманоглу
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 16.11.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Това е поредният голям успех за Божидар, който през тази година стана европейски шампион за мъже в Батуми, бронзов медалист за мъже от световното в Патая, а преди две седмици грабна европейска титла и при 23-годишните в Букурещ. В края на тази седмица Андреев ще се състезава в поредния кръг на германската Бундеслига.

Така България вече има четири медала и двама шампиони само в двубоите на мемориала в памет на Наим, който е олимпийска квалификация за игрите в Токио 2020. Вчера Стилян Гроздев отнесе конкуренцията за титлата в кат. 67 кг, а Даниела Пандова и Мая Иванова спечелиха бронзови медали съответно в кат. 49 кг и 55 кг.

Последният наш представител в Газиантеп е Васил Господинов, той ще вдига утре, неделя, в кат. 109 кг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КФОР: Обстановката в Косово е спокойна и стабилна
КФОР: Обстановката в Косово е спокойна и стабилна
В Япония маскират кравите като зебри, за да не ги тормозят мухи
В Япония маскират кравите като зебри, за да не ги тормозят мухи