НОВИНИ

Божидар Лукарски: Правителство ще има най-рано до 2019 г.

За мен оставката е лично решение, смятам, че така се прави когато загубиш избори. Романтиката в СДС е свързана с това при неуспехи. Оставката трябва да бъде приета следващата седмица от Националния съвет на партията. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски в студиото на "Още от деня". По-рано днес той обяви, че подава оставка от председателския пост в партията.

bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 28.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

300 000 избиратели остават без представителство, за това носим вина всички. Не си научихме урока от 2013 г., през всичките тези години се спъваме от един и същи камък. Сега имаме време за трезви преценки. Всички формации направиха добри кампании, но поуките са, че трябва да се явим заедно.

Ще има стабилно правителство, следващите избори ще са не по-рано от 2019 г., имаме време за равносметка и консолидация на автентичното дясно.

ГЕРБ успя ясно да се позиционира като опозиция на АБВ, много наши избиратели припознаха ГЕРБ. Моят прочит е, че това е антикомунистически вот в полза на ГЕРБ, отколкото наказателен вот срещу нас.

Нужно е да има нови лица, които да преговарят между партийните централи, не смятам, че бяхме толкова различни.

Сегашната кампания на РБ беше с най-добрите послания, много наши колеги настояваха да сме по-остри срещу останалите в дясното пространство.

Има опасност да загубим емблематичната централа в сградата на ул. "Раковски" 134. Няма да е приятно, но такъв е законът.

Няма да напускам политическия живот, не се е случило нищо драматично, че да си разкъсам ризата и да си разплета чорапите. Подавам оставка, за да се извиня на гласоподавателите и да мога да ги погледна в очите, каза в заключение Божидар Лукарски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велоалеите в Пловдив се рушат на места
Велоалеите в Пловдив се рушат на места
Община Пловдив кастрира и обезпаразити над 4000 улични котки
Община Пловдив кастрира и обезпаразити над 4000 улични котки