НОВИНИ

Божидар Лукарски: СДС е в най-добра кондиция от автентичната десница

Новият стар лидер на СДС Божидар Лукарски изрази благодарност към партията за избирането му за лидер. Според него, тепърва СДС ще се развива, но не смята, че скоро ще има нови избори.

bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 17.05.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Божидар Лукарски, лидер на СДС: "Положението не е розово, но не сме си заровили главите в пясъка. СДС за втори път остава извън парламента. Оттук нататък, няма примиренчество, няма драми, вървим напред да стегнем редиците си и структурите си. СДС е жива. Структурите са здрави. Имаме визия за развитие. Имаше 620 делегата на конференцията ни. Работата премина в строен режим и съм сигурен, че партията има бъдеще. Няма отлив на членове."

Лукарски заяви, че през есента ще има нова конференция, на която ще обсъдят бъдещето на десницата.

Божидар Лукарски, лидер на СДС: "Ще направим нова програмна конференция през есента и тогава ще видим трезво как вървим напред, като видим и другите процеси, не само в правителството, но и в автентичната десница. Обсъждали сме проблемите с някои от колегите от РБ, конкретно във връзка с изхода от изборите. Към настоящият момент бъдещето на СДС го обсъждаме в партията. Не проявихме достатъчно далновидност и оставихме 300 000 да не са парламентарно представени."

Според него, ще има обединение в дясно, но има време до тогава.

Божидар Лукарски, лидер на СДС: "Всички носим една или друга вина. Мисля, че партията ми даде оценка, за което благодаря. Трябва да има дясно обединение, но не веднага. СДС е в най-добра кондиция от автентичната десница. Ще чакам да мине лятото, за да "ферментират" процесите в дясно. Има време, не мисля ,че ще има избори толкова скоро."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лозан Панов ще се срещне с премиера Бойко Борисов в МС в петък
Лозан Панов ще се срещне с премиера Бойко Борисов в МС в петък
Частен имот се появи по средата на улица в квартал „Манастирски ливади“ в София
Частен имот се появи по средата на улица в квартал „Манастирски ливади“ в София