НОВИНИ

Божидар Лукарски: Вотът заРумен Радев не е вот на БСП

Оставката е ситуация, която може да изненада само тези, които не са подготвени, каза икономическият министър Божидар Лукарски в студиото на "Още от деня".Той добави, че властта предполага и евентуална оставка, така че той не е изненадан.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 15.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според него вотът за ген. Румен Радев не е вот на БСП.

Божидар Лукарски, министър на икономиката: Мисля, че повечето хора са харесали Радев, но популизмът победи, а не реалността, както в случая с Радев, така и с кмета на Младост. Някои послания в кампанията на Радев нямаха нищо общо с президентската институция, а новият кмет на Младост обещава неща, които не е ясно дали ще може да изпълни. Десислава Иванчева даже днес пак е протестирала, явно не знае, че е вече кмет.

Според Лукарски наистина е имало протестен вот на президентските избори и това е нормално. Той определи постъпката на премиера за оставката като грешка:

Божидар Лукарски, министър на икономиката: Грешка е, че премиерът обвърза изборите и оставката. Далеч съм и от мисълта, че БСП могат да постигнат подобен резултат на парламентарните избори, какъвто имаха на президентските.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки семейства от Тетово дължат над 22000 лева сметки за вода
Десетки семейства от Тетово дължат над 22000 лева сметки за вода
Каруци тормозят жителите на Плевен
Каруци тормозят жителите на Плевен