НОВИНИ

Братята Джон и Едуард отново на Евровизия, пеят на една сцена с Поли Генова

Еднояйчните близнаци Джон и Едуард, които представиха Ирландия в песенния конкурс Евровизия през 2011 г. и 2012 г., са специални гости на Детската Евровизия в Ла Валета, заедно с българката Поли Генова и родното трио LaTiDa.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
09:30, 12.11.2016
Чете се за: 01:22 мин.
Още

Ирландия дължи най-доброто си представяне в конкурса именно на двамата братя. Те донесоха осмо място на страната си през 2011г. с песента "Lipstick". Веднага след края на конкурса, песента превръща в хит. Братята печелят възможността да представят Ирландия и година по-късно в Баку с песента "Waterline". Jedward са едни от най-успешните участници от британското издание на Х Фактор, с над 6 милиона приходи.

; ;

Джон и Едуард бяха специални гости на Евровизия 2014 в Копенхаген. Сега ще им се наложи да стягат куфари към Ла Валета, където ще се присъединят към първата по рода си експертна група в детския песенен конкурс. В нея влизат още: Мадс Гримстад и Кристер Бьоркман. Експертната група, ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт.

Експертната група е най-новият елемент в начина на гласуване в конкурса, след отпадането на телевота. Междувременно, всяка от страните-участнички определя сама състава на професионалното и детско жури, като гласовете им е с равна тежест в съотношение 50:50. Държавите ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

Джон Бънди, главен изпълнителен директор на малтийската обществена телевизия: Много сме доволни, че братята приеха нашата покана, ние сме сигурни, че те ще направят ефектно шоу заедно с Поли Генова и останалите участници.
;

Участие в Детската Евровизия 2016 потвърдиха 17 страни. България ще бъде представена от десет годишната Лидия Ганева от Пловдив. Освен 17-те претенденти за първото място, на сцената ще видим Дестини Чукуниере, която ще изпълни песента си "Not My Soul". Именно с нея Дестини грабна първото място миналата година в София и върна домакинството в островната държава. В представянето ѝ обаче ще има голяма изненада. За сега можем само да отбележим, че на сцената ще видим Дестини заедно с Поли Генова и българското трио – LaTiDa, с което Поли беше заедно в Швеция тази година.

;

Вижте още:


Чуйте песента "Вълшебен ден", която ще ни представи на Детската Евровизия

Българската песен на Детската Евровизия 2016 с английска версия

Ето как беше заснет видеоклипа към песента на Лидия "Вълшебен ден"

Отблизо животът на Лидия, нейното семейство и приятели

Лидия Ганева превзе сърцата на журито и зрителите

Лидия Ганева с първа благотворителна изява

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудностите пред диагностицираните в Световния ден за борба с диабета
Трудностите пред диагностицираните в Световния ден за борба с диабета
В Газиентеп арестуваха френски журналист
В Газиентеп арестуваха френски журналист