НОВИНИ

Бразилия избира президент, фаворит е крайнодесен, подкрепен от Роналдиньо

Бразилия гласува за президент на първи тур. Водещ в предпочитанията досега е крайнодесен бивш военен. Жаир Болсонаро изпреварва кандидата на левицата и печели привърженици, въпреки предизвикващите спорове и възмущение прояви.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:32, 07.10.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
Лучи, демонстрант в Сао Пауло: Синът ми е транссексуален и протестирам заради неговата сигурност. Болсонаро е хомофоб и подклажда насилие към тези, които не са хетеросексуални.

63-годишният Жаир Болсонаро, бивш капитан от армията, е депутат от 1991 г. и не крие носталгията си по военната диктатура. Той обещава ред в страната, раздирана от смазваща престъпност и корупция. Подкрепят го Роналдиньо и Емерсон Фитипалди.

Преди месец бившият военен преживя нападение с нож и лежа в болница. На път е да спечели изборите, макар че от 20 години никой не е постигнал това от първи тур. На втори вероятно ще се изправят той и кандидатът на Работническата партия Фернандо Адад.

Бившият ляв президент Лула да Силва е в затвора и се смята, че възходът на Болсонаро е протестен вот срещу управлявалите досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Винпромът в Поморие даде официално обяснение за запечатаните кранчета
Винпромът в Поморие даде официално обяснение за запечатаните кранчета
Ръководството на МВР връчи 341 нови служебни автомобила
Ръководството на МВР връчи 341 нови служебни автомобила