НОВИНИ

Бразилската полиция препоръча бившият президент Лула да бъде обвинен в корупция

Федералната полиция в Бразилия е препоръчала на прокуратурата да повдигне обвинения в корупция, пране на пари и представяне на документи с невярно съдържание срещу бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва, предаде Ройтерс като се позова на източник, близък до разследването.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:12, 26.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
бразилската полиция препоръча бившият президент лула обвинен корупция

По-рано днес бразилското издание "Ещадо де Сао Пауло" съобщи, че федералната полиция обвинява Лула да Силва и съпругата му Мариза Летисия в получаване на облаги в размер на 2,4 милиона реала (747 896.54 долара) от строителната фирма OAS, като част от корупционната схема в центъра, на която стои държавната нефтена компания "Петробраз", предаде Ройтерс.

Правоохранителните органи разкрили, че Лула и съпругата му са собственици на луксозен апартамент, който не са обявили в данъчните си декларации, допълва ТАСС, като се позова на същото издание. За това от полицията не изключват възможността недвижимият имот да е придобит със средства, получени от корупционни схеми. Съгласно бразилското законодателство, окончателното решение за повдигането на обвинения трябва да бъде взето от съда.

ТАСС припомня още, че 70-годишния Лула е смятан за един от вероятните кандидати за президентския пост от Партията на трудещите се на изборите през 2018 г. Говорител на Лула да Силва засега не е коментирал информацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка за цените на онколекарства
Проверка за цените на онколекарства
ДРУГИТЕ НОВИНИ:НЛО или Любовта е лудост
ДРУГИТЕ НОВИНИ:НЛО или "Любовта е лудост"