НОВИНИ

Британец беше осъден за подготовка на атентат в Лондон

Британецът Сухаиб Маджид, заклел се във вярност към групировката "Ислямска държава", беше признат за виновен в подготовка на терористично нападение срещу войници и полицаи в Лондон през 2014 година.

bnt avatar logo
от БТА
23:50, 23.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
британец беше осъден подготовка атентат лондон

22-годишният Тарик Хасан се призна за виновен. Лондонският съд оправда двама други заподозрени. Присъдите ще бъдат обявени по-късно.

;

Групата беше обвинена, че е планирала нападение срещу полицейско управление и казарма. Планът е включвал да купят скутер, от който да стрелят по полицията, войниците или по минувачи, подчерта Дийн Хейдън, ръководител на антитерористичния отряд на Скотланд Ярд.

"Те не са имали намерението да умират като мъченици, което ме кара да кажа, че са имали преди всичко намерение да всяват паника и да убиват".

Тарик Хасан се е заклел във вярност към "Ислямска държава" през 2014 г., малко преди да планира атаките. Той е бил в контакт с лица в Сирия. Възможно е и да е посещавал тази страна. Маджид е трябвало да извърши проучвания в западната част на Лондон и да се сдобие с огнестрелно оръжие и патрони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъда за Радован Караджич се очаква днес
Присъда за Радован Караджич се очаква днес
АП: Ислямска държава е обучила 400 бойци да извършат атаки в Европа
АП: "Ислямска държава" е обучила 400 бойци да извършат атаки в Европа