НОВИНИ

Британски таблоид назова извършителя на престъплението срещу Скрипал

Британски таблоид назова извършителя на престъплението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Според изданието"Сънди пипъл" британски следователи установили, че той е бивш служител на руската Федерална служба за сигурност, юрист, владеещ жиу-жицу. Руската агенция ТАСС съобщава, че неин кореспондент е потърсил потвърждение, но от Скотланд Ярд са отказали коментар.

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:30, 22.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Акцията в Солсбъри от 4 март срещу Сергей и Юлия Скрипал е извършена от 54-годишен бивш капитан от КГБ, а сега агент на руската Федерална служба за сигурност, известен с прякора "Гордън". Това съобщава "Сънди пипъл" - неделно издание, част от компанията "Мирър Груп".

Следователите научили за Гордън при разпит на друг руснак - Борис Карпичков, също бивш агент на КГБ, избягал преди години във Великобритания. Той разказал, че някога ръководил Гордън при операция в Латвия.

Вестникът помества и снимка на руския агент - така замаскирана, че лицето му не се разпознава. Според разпитвания Гордън владеел жиу-жицу, бил дипломиран юрист и за прикритие действал в охранителния бранш. Той вероятно вече е напуснал Великобритания, твърди още изданието.

Вчера "Дейли Телеграф" съобщи, че полицията е установила ключовите заподозрени за отравянето. На острова действала ударна бойна група, изпратена от Москва. Лондонската полиция отмина без изявление медийните публикации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладян е пожарът в небостъргача в Дубай
Овладян е пожарът в небостъргача в Дубай
Парижкият хотел Риц разпродаде имущество за рекордна сума
Парижкият хотел "Риц" разпродаде имущество за рекордна сума