Екстремисти, свързани с Иран и Хизбула, са складирали тонове експлозиви в Лондон, преди полицията да разкрие плановете им през 2015 г. Случаят обаче е бил запазен в тайна, съобщи днес британският в. "Телеграф". Днес също е и последният срок за влизане в надпреварата за премиерския пост на Тереза Мей.

Според публикацията в "Телеграф" през 2015 г. по информация, получена от чуждо правителство, полицията и британското вътрешно разузнаване МИ-5 е открило три тона вещества за експлозиви, месеци след като било подписано ядреното споразумение с Иран. Един човек е бил арестуван в Лондон, но е бил освободен без обвинение.

Според вестника тогавашният британски премиер Дейвид Камерън и тогавашната министърка на вътрешните работи Тереза Мей са били информирани за случая, но не и останалите депутати в Парламента. Вестникът отбелязва, че целта може би е била да бъде предпазено ядреното споразумение.

Днес е и последният срок за влизане в надпреварата за премиерския пост на Мей. Засега кандидатите са 11.

Амбър Ръд - министър на труда: Някои от кандидатите са твърде оптимистични, че ще излезем от Европейския съюз на 31 октомври, без да осъзнават какви могат да бъдат последствията. Затова моята подкрепа отива за външния министър Джеръми Хънт, защото той осъзнава предизвикателствата пред нас и може да ги преодолее.
Гари Бърд - жител на Лондон: В момента не се нуждаем от просто лидер на партия, а от някой, който е познат на световната сцена и това е Борис Джонсън.

Шансовете на Борис Джонсън се оценяват като "много добри" и при букмейкърите той е водещ фаворит.