НОВИНИ

​Британският финансов министър Озбърн планира намаляване на корпоративния данък

Британският финансов министър Джордж Озбърн планира да понижи корпоративния данък до под 15 процента в опит да компенсира шока за инвеститорите от решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. Озбърн заяви, че целта пред страната е да изгради "свръхконкурентна икономика" с ниски данъци за бизнеса и с глобален фокус.

Георги Петров
от Георги Петров
06:23, 04.07.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

През март Озбърн обяви, че корпоративният данък ще бъде намален на 17 процента до 2020 година. Сега той е 20 процента. Средната стойност на корпоративния данък в другите страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е около 25 процента и по-нататъшно понижение може да не се приеме добре в някои държави от Европейския съюз.

Вчера от Организацията заявиха, че според тях е малко вероятно корпоративният данък във Великобритания да бъде намален още повече, но изтъкна, че ако това се случи, страната ще се превърне в "икономика от типа данъчен рай". Джордж Озбърн допълни, че ще положи повече усилия за развиване на отношенията между Великобритания и Китай и ще оглави ново търговско посещение по-късно тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още една тапа в София от днес заради строежа на метрото
Още една тапа в София от днес заради строежа на метрото
Главният прокурор върна делото „Боскос”
Главният прокурор върна делото „Боскос”