НОВИНИ

Британският външен министър отменя визитата си в Москва

Британският външен министър Борис Джонсън каза днес, че отменя планираното си посещение в Москва на 10 април заради събитията в Сирия, където използването на боен отровен газ в контролирана от бунтовници зона накара САЩ да нанесат ракетни удари, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
16:22, 08.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света
британският външен министър отменя визитата москва

"Събитията в Сирия промениха коренно ситуацията", каза в комюнике Джонсън.

"Приоритетът ми сега е да продължа контакта със САЩ и други партньори в малкото време, което остава до срещата на Г-7 на 10 и 11 април, за да окажем координирана международна подкрепа за спиране на огъня на терен и за по-активен политически процес", допълни външният министър.

"Подробно обсъдих тези планове с държавния секретар (на САЩ Рекс) Тилърсън. Той ще посети Москва, както бе запланувано (на 11 и 12 април), и след срещата на Г-7 ще можем да отправим ясно и координирано послание на руснаците.


Москва смята за абсурден повода за отмяна на визитата в Русия на британския външен министър Борис Джонсън. Това е заявила за агенция ТАСС говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Преди да бъде отменена, визитата беше пренесена на нова дата. Британската страна изтъкна най-различни причини. Впечатлението ни е, че нашите западни колеги живеят в своя собствена реалност, в която отначало се опитват да измислят еднолично колективни планове, а после също еднолично да ги променят, измисляйки абсурдни поводи", заяви Захарова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Oпашки на словенско-хърватската граница заради новите правила на ЕС
Oпашки на словенско-хърватската граница заради новите правила на ЕС
ГЕРБ канят за разговори всички партии в парламента относно европредседателството
ГЕРБ канят за разговори всички партии в парламента относно европредседателството