НОВИНИ

Британският вътрешен министър разказа как е станал жертва на уличен обир

Британският вътрешен министър Саджид Джавид заяви в интервю за в. "Сън" днес, че преди няколко месеца е станал жертва на обирджии с мотопед, коитоуспели да откраднат мобилния му телефон, и се закани да въведе промени в полицейските правила за справяне с нарастващия проблем, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:10, 17.06.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
британският вътрешен министър разказа станал жертва уличен обир

Обирите с мотопед, при които престъпниците нападат изневиделица пешеходци и грабват чантите или телефоните им, зачестиха в Лондон и привлякоха национално внимание. Случаят с Джавид е станал преди назначението му за министър.

"Случи се за миг. Бях застанал пред гара Юстън и си извадих телефона, за да повикам такси. Беше съвсем нов. Докато разбера какво става, всичко свърши. Те профучаха край мен, грабнаха го и си заминаха", разказа Джавид.

Министърът иска да промени правилата, които не позволяват на полицаите да преследват заподозрени на мотопеди, ако не носят каски. "Това е смешно. Полицията трябва да има възможност да си върши работата. Ако някой извърши престъпление и полицаи искат да го подгонят, трябва да имат много по-голяма свобода да го направят", обясни министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломати от Европа са посетили област Русе
Дипломати от Европа са посетили област Русе
Протести във Виетнам срещу планове за чуждестранни инвестиции
Протести във Виетнам срещу планове за чуждестранни инвестиции