НОВИНИ

Бърни Сандърс с победа сред демократите в Невада

Бърни Сандърс с трета победа на предварителните избори за кандидат за президент на Демократическата партия в Съединените щати. 78-годишният сенатор от Върмонт убедително спечели вота в Невада.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:06, 23.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Кандидатът на демократите ще стане ясен през лятото, но до момента Бърни Сандърс има най-голям брой делегати, които ще го подкрепят в надпреварата за Овалния кабинет. Според анализатори няма съмнение, че той измества предишния фаворит на Демократическата партия - Джо Байдън.

За Сандърс са избрали да гласуват много от испаноговорящите в Невада. Въпреки противоречивите си планове за здравната система, той получава подкрепа от хора от различни възрасти. Президентът Доналд Тръмп реагира в туитър на победата на Сандърс с думите "изглежда лудият Бърни се чувства добре във великия щат Невада". Байдън и останалите изглеждат слаби - добави още Тръмп.

Бърни Сандърс, кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ: Ще спечелим в цялата страна, защото на американците им писна от президент, който непрекъснато лъже. Втръснало им е от корумпирана администрация! Братя и сестри, ако се обединим, ние не само ще победим Тръмп, а ще променим тази страна и ще имаме правителство и икономика, които работят за всички ни, а не само за богатите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Николай Шарков: Едва 30% от българите си мият зъбите
Д-р Николай Шарков: Едва 30% от българите си мият зъбите
Италия въведе строги мерки в засегнатите от коронавирус региони
Италия въведе строги мерки в засегнатите от коронавирус региони