Бронетранспортьори на унгарските сили за борба с тероризма започнаха да патрулират в Будапеща, за да пазят на коледните базари срещу терористични атаки, предаде ДПА. По държавната телевизия бяха излъчени кадри, на които се вижда руски БТР-80 в центъра на унгарската столица. Репортер поясни, че той се е превърнал в атракция за туристите, които започнали да си правят селфита пред него.

© БТА

Рискът от терористична атака в Унгария се смята за много малък. Опоненти критикуват изпращането на бронетранспортьори в града като ненужна демонстрация на сила от страна на премиера националист Виктор Орбан.

Идиотизиращата пропаганда на Орбан е в пълна прослава. Предполага се, че бронетранспортьори ще възпрат терористите на коледните базари в Будапеща само чрез явното си присъствие. Без значение е тоталната липса на мюсюлмански радикали в страната. Туристите се забавляват да си правят селфита, написа в Туитър известният журналист Янош Секи.

Вътрешното министерство каза, че мярката цели да се гарантира сигурността на населението и то да се почувства в безопасност.