НОВИНИ

Бронетранспортьори охраняват коледните базари в Будапеща

Бронетранспортьори на унгарските сили за борба с тероризма започнаха да патрулират в Будапеща, за да пазят на коледните базари срещу терористични атаки, предаде ДПА. По държавната телевизия бяха излъчени кадри, на които се вижда руски БТР-80 в центъра на унгарската столица. Репортер поясни, че той се е превърнал в атракция за туристите, които започнали да си правят селфита пред него.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:10, 17.12.2017
Чете се за: 00:19 мин.
По света
бронетранспортьори охраняват коледните базари будапеща

Рискът от терористична атака в Унгария се смята за много малък. Опоненти критикуват изпращането на бронетранспортьори в града като ненужна демонстрация на сила от страна на премиера националист Виктор Орбан.

Идиотизиращата пропаганда на Орбан е в пълна прослава. Предполага се, че бронетранспортьори ще възпрат терористите на коледните базари в Будапеща само чрез явното си присъствие. Без значение е тоталната липса на мюсюлмански радикали в страната. Туристите се забавляват да си правят селфита, написа в Туитър известният журналист Янош Секи.

Вътрешното министерство каза, че мярката цели да се гарантира сигурността на населението и то да се почувства в безопасност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа раздаде подаръци като част от кампанията Спри, детето запази
Дядо Коледа раздаде подаръци като част от кампанията "Спри, детето запази"
Студенти и преподаватели основаха българско египтоложко общество
Студенти и преподаватели основаха българско египтоложко общество