НОВИНИ

Кирил Ананиев: Брошурата "Любов без последствия" не е предназначена за училищата

Брошура за сексуално образование, на която се вижда гей-двойка, предизвика напрежение в Ямбол. Здравният министър обясни, че брошурата "Любов без последствия" е част от образователна програма, финансирана от ООН.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:26, 27.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според Кирил Ананиев брошурите са били съхранявани в районните здравни инспекции. 5 инспекции сами са решили да ги разпространят в училищата - освен в Ямбол и в Монтана, Видин, Кърджали и Хасково.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Първото издаване на брошурата е 2006 г., след това е преиздавана 2009 г. и началото на 2017 г. Тя е свързана с целевата група Ес Ем Ем или това е мъже правят секс с мъже. Разбира се това е важна тема и ние въобще не е я подценяваме, но има определен регламент, по който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за наличие на СПИН. В никакъв случай, тази брошура не е била предназначена за училищата, поради което веднага след като получихме информация, че тя се разпространява в училищата, заедно с Министерството на образованието, от една седмица правим всичко възможно, за да приберем тези брошури, за да не достигат до децата, които са невинни и нямат нищо общо с този проблем. Това е една провокация, която ние в момента разследваме, и всички виновни лица ще бъдат наказани по съответния начин.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ ще поискат резолюция за Венецуела в Съвета за сигурност на ООН
САЩ ще поискат резолюция за Венецуела в Съвета за сигурност на ООН
Задържана е група имотни измамници
Задържана е група имотни измамници