НОВИНИ

Броят на ранените от атентатите в Брюксел се увеличава

Белгийската федерална прокуратура съобщи, че досега загиналите във вчерашните атентати в Брюксел са 31, а ранените - 270, като тези данни "могат да се влошат" в следващите часове.

bnt avatar logo
от БТА
14:57, 23.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
По света
броят ранените атентатите брюксел увеличава

Прокуратурата уточни, че първите два взрива в залата за заминаващи пътници на летището в белгийската столица са настъпили през части от секундата. На кадрите от видеозаписите се виждат трима мъже. По отпечатъците на труповете е установено, че единият атентатор на аерогарата е бил Ибрахим Бакрауи, роден в Брюксел, белгийски гражданин. Вторият терорист с тъмни дрехи все още не е разпознат.
Третият, който е с шапка и светла връхна дреха, е издирваният Наджим Лашрауи. Той е оставил багаж с бомба и е избягал от местопрестъплението. Този багаж по-късно се е самовзривил, без да убива и ранява хора. Този сак или куфар е бил най-плътно натъпкан с взривно вещество от всички използвани за нападението в терминала. На летището не е открито огнестрелно оръжие, използвано от терористите.
Отново по пръстови отпечатъци е установена самоличността на втория брат Бакрауи - Халид, самовзривил се в метрото на спирка "Малбек". Той е влязъл във втория вагон и е задействал бомбата, която носел, докато влакът е бил на перона.
Таксиметров шофьор, представил се в полицията, е помогнал за откриването на адрес в брюкселския кв. "Скарбек", откъдето взел по-рано терористите. На адреса са били намерени 50 литра от взривното вещество ацетон пероксид, 30 литра кислородна вода, взриватели, готови взривни устройства. В кофа за боклук в района е открит компютър със запис на изявление на един от атентаторите, че очаква да бъде заловен и пратен в затвора.
Разбираме нуждата от информация, но съобщаваме само потвърдени данни, заявиха от прокуратурата. Според очакванията на прокурорите, следствието ще има нужда поне от няколко дни, за да напредне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството прие Националната здравна карта
Правителството прие Националната здравна карта
Протести на бежанци и мигранти в Гърция
Протести на бежанци и мигранти в Гърция