НОВИНИ

Броят на жертвите на масовата стрелба в Тексас достигна 7 души

7 загинали и повече от 20 ранени при стрелба в Тексас. Три от жертвите са служители на реда. Нападaтелят е ликвидиран. Мотивите му не са ясни. Само за месец това е 2-ра масова стрелба в американския щат.

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 01.09.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Всичко започва малко след 3 ч. следобед местно време. Пътен патрул спира за проверка автомобил между градчетата Одеса и Мидланд. Шофьорът открива стрелба. Започва преследване. Водачът продължава безразборната стрелба. В някакъв момент слиза от автомобила си, успява да открадне пощенска кола. Шофира и стреля.

На голям паркинг, близо до търговски център и кино, екшънът приключва - все още не е известно дали нападателят е убит от полицията или е посегнал на живота си.

Майк Гърк, началник на полицията в Одеса: Той е бял, на видима възраст малко над 30 години. Самоличността му не е потвърдена. Не са ясни и мотивите му.

По непотвърдена информация е стрелял с пушка. Сред ранените има дете на по-малко от две години. Няколко души са в критично състояние.

Очевидци разказват за изживяния ужас.

Лари Шорс, очевидец: Започна като един нормален ден и тогава чух изстрели, поне 10. Имам един във вратата на колата, а един рикошира и одраска ръката ми... не мога да го извадя, защото все пак е парче метал.
Шейн Ривълс, очевидец: Видях как от съседната кола излетя куршум, откъм каросерията. Имам следа, одраскано - не знам дали е куршум или само е рикоширал.

Президентът Тръмп е бил информиран за стрелбата. А от днес в Тексас влезе в сила нов, закон, който облекчава още повече правилата за носене и притежание на огнестрелни оръжия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
75-годишен силистренец постави световен рекорд в плуването
75-годишен силистренец постави световен рекорд в плуването
България и Грузия ще работят за увеличаване на свързаността, обмена и туризма
България и Грузия ще работят за увеличаване на свързаността, обмена и туризма