НОВИНИ

Бруно Марс е най-големият победил на тазгодишните "Грами"

Бруно Марс е големият победител на тазгодишните музикални награди "Грами". Изпълнителят взе 6 статуетки, при това в най-престижните категории. Освен много музика обаче, церемонията беше белязана от много политически и социални послания.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:20, 29.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Албум на годината, песен на година, запис на годината - това са част от категориите, в които ар енд би изпълнителят Бруно Марс, спечели Грами.

Бруно Марс, музкант: "Песните в албума са написани единствено и само с радост и заради една единствена причина - любовта! Това е всичко, което исках да дам с този албум! И се надявам се, че съм успял, защото усещам и виждам как всички танцуват и се движат!"

Другият голям победител - с 5 Грамофончета, беше рапарът Кендирк Ламар, а единствената дама, която успя да пробие сред по-значимите категории, беше Алесия Кара, която беше обявена за "откритие на годината".

От сцената обаче прозвучаха и много силни политически и социални послания. Изненадващо, но не случайно на церемонията се появи Хилари Клинтън, която, заедно с още няколко известни личности, изчете откъси от книгата на Майкъл Улф "Огън и ярост" за президента Доналд Тръмп. Сатирична песен, посветена на руския президент Владимир Путин, също спечели Грами.

И ако актрисите заложиха на черния цвят, за да покажат съпричастност към жертвите на сексуално насилие и подкрепа за кампаниите "MeToo" и "Време е!", то музикантите се спряха на бялото. Повечето гости пристигнаха с бели рози на реверите си, а певицата Кеша, облечена в бяло, изпя изключителна балада в подкрепа на каузите.

На сцената, също в бяло, с нея пяха още Синди Лопър, Камила Кабело, Джулия Майкълс.

Посмъртно с "Грами" бяха удостоени актрисата Кари Фишър и канадският певец и поет Ленард Коен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители в затворите в цялата страна излязоха на протест заради ниски заплати
Служители в затворите в цялата страна излязоха на протест заради ниски заплати
Няма да се увеличава цената на билета за градския транспорт в Пловдив
Няма да се увеличава цената на билета за градския транспорт в Пловдив