НОВИНИ

БСК обучи приемни родители за социални работници

За да отговорят на националното законодателство в социалната сфера и да помагат на семейства в риск, приемни родители преминаха 7-месечно обучение в Центъра за професионално обучение на Българската стопанска камара (БСК) и придобиха професионална квалификация „Сътрудник социални дейности“, съобщиха от БСК и Министерството на труда и социалната политика. Свидетелствата за завършеното обучение бяха връчени на специална церемония от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и председателя на БСК Радосвет Радев.

бск обучи приемни родители социални работници
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 26.01.2020
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Днешното събитие е етап от инициативата „Родители+“, която се осъществява от Националната асоциация за приемна грижа. Проектът обхваща 9 региона в страната. Моделът на родителска взаимопомощ ще бъде приложен към семейства, в които децата живеят в бедност и имат здравословни, социални или образователни трудности. С приоритет приемните родители ще подпомагат самотни майки на бебета, родители на деца с увреждания и възрастни хора, които гледат внуците си, поради миграция на техните родители.

„Мисията на приемните родители е да поддържат връзката между детето и неговото биологичното семейство. Крайната цел на тяхната работа е децата да се върнат в своето биологично семейство", каза Деница Сачева.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коронавирусът идва от диви животни
Коронавирусът идва от диви животни
Среща на организациите за иновации от Западните Балкани с Мария Габриел
Среща на организациите за иновации от Западните Балкани с Мария Габриел