НОВИНИ

БСП алармира за заложена бомба в енергетиката от правителството на Борисов

БСП алармира за заложена бомба в енергетиката от отиващото си правителство на Бойко Борисов. В енергетиката ГЕРБ се оказа по-лош от природно бедствие, при продължилото застудяване се оказа, че държавата при управлението на ГЕРБ не може да управлява сектор "енергетика", коментира на пресконференция Таско Ерменков.

bnt avatar logo
от БТА
13:24, 23.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
бсп алармира заложена бомба енергетиката правителството борисов

Най-страшното, по думите му е, че НЕК, благодарение на тази политика, е претърпяла загуби за милиони левове. При евентуално продължаващо застудяване, предупреди социалистът, нямаме вече резерви. Язовирите, по данни на БСП, са полупразни, някои и под санитарния минимум.

На 8 януари т.г., допълни Жельо Бойчев, българският електроенергиен оператор се е обърнал към румънския с искане за аварийна помощ, по-късно е ограничен износът на ток от България. Миналата седмица, по информация на БСП, сме внесли ток и от Турция.

Всеки непланов внос от производител нарушава неговите баланси, застрашава сигурността, смята Таско Ерменков. Ние сме в състояние на рисков фактор за целия регион, обобщи той. И попита откъде при продължаващите ниски температури ще търсим компенсация на производството на ел. енергия заради повишеното потребление, освен от внос.

От "Позитано" 20 предупредиха още, че запасите от въглища, които по закон трябва да поддържат електроцентралите, също са под норматива, особено в ТЕЦ "Марица Изток 2".

На въпрос за опасност да бъдат спрени европари за страната ни, както левицата предупреждава, Жельо Бойчев подчерта, че на третата година от втория програмен период има програми, които още не са стартирали, усвоени са едва 7 на сто от средствата.

Вчерашните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на националната среща с партийните структури, в които той визира БСП, Бойчев определи като признак на слабост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоянка Мутафова излиза отново на сцената след двумесечно отсъствие
Стоянка Мутафова излиза отново на сцената след двумесечно отсъствие
Анжела Недялкова събра погледите на премиерата на Трейнспотинг2 (СНИМКИ)
Анжела Недялкова събра погледите на премиерата на "Трейнспотинг"2 (СНИМКИ)