НОВИНИ

БСП анализира резултатите от местния вот

БСП се събра на редовен пленум, за да анализира резултатите от местния вот. Вътре в партията обаче расте напрежение. Поводът е алтернативен доклад на партийната опозиция. Къде се корени недоволството на социалистите?

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
13:02, 17.11.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Дневният ден на заседанието - анализ на изборните резултати, ще бъдат направени предложения и алтернативни предложения за Бюджет 2020. Oчаква се да се вземе решение и за отчетно-изборни събрания по места, за да може да се пристъпи към избиране на членове за нов конгрес, тъй като този конгрес изтича през следващата година. През април следващата година трябва да бъде избран и нов председател на партията или да бъде потвърден старият, т.е. ще има избор на председател. Това ще бъде по нови правила, които още не са готови. Това стана по предложение на лидера Корнелия Нинова. Ще има пряк избор на председател.

Ако има напрежение днес, то ще е заради този алтернативен доклад, който е от вътрешната опозиция. В този алтернативен доклад се казва, че не са спечелили изборите, че социалистическата партия е останала извън управлението в повече от половината общини в България. В това писмо се иска оставката на лидера, както и на цялото ръководство и предизборния щаб на партията.

Георги Гьоков: Не смятам за необходимо, който и да е да си подава оставката. Първо, защото това са местни избори и организациите по места носят отговорност. Това първо, и второ резултатите не са толкова лоши колкото се изкарват в паралелния анализ.
Сергей Станишев: БСП губи основни свои характеристики, в резултата на политическа линия. От идейна и програмна партия БСП се превръща в лидерска партия.
Янаки Стоилов: Важно е да се направи точна преценка на резултатите от изборите, по възможност без предубеденост и противопоставяне, което може да бъде конструктивно.

Със сигурност ще разберем какво се е случило на този пленум, имало ли е напрежение, изобщо допуснат ли е алтернативният доклад за обсъждане. Едно е ясно, че постът на лидера на този пленум не е застрашен по никакъв начин, тъй като той няма правомощията да иска оставки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хавана стана на 500 години
Хавана стана на 500 години
Младен Маринов: Продължаваме да не сме толерантни на пътя
Младен Маринов: Продължаваме да не сме толерантни на пътя