НОВИНИ

Депутати: Борисов и Радев да присъстват на ратификацията на договорите за F-16

Депутати настояха премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да присъстват на днешното пленарно заседание, за да вземат участие в обсъжданията по ратификацията на договорите за изтребителите F-16. Настояването Борисов да дойде в парламента дойде от групата на „БСП за България“, а от парламентарната трибуна го мотивира лидерът Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:35, 19.07.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
депутати борисов радев присъстват ратификацията договорите

"Днес ще ратифицираме един ключов и сложен договор от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка. Вчера министър-председателят направи едно скандално признание. Бойко Борисов каза: „Аз лично настоях да платим веднага“. Искаме да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, како и да отговаря на въпроси. Кой го е упълномощил да поема такива ангажименти?", попита Нинова.

Тя обвини премиера в лъжа за твърдението му, че правителството ще плати цената на самолетите веднага, защото е събрало пари от борбата срещу „сивата“ икономика и пропагандата.

„Тогава защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взема заем“, настоя за отговор лидерът на БСП.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пък настоя в Народното събрание да дойде и президентът Румен Радев. „Той казва, че това не са разходите за самолета, а скоро те ще нараснат многократно“, мотивира се Марешки и подчерта, че като бивш боен пилот Радев има необходимата перспектива, за да изрази мнение в парламентарните дебати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свалят любовни катинари заради ремонт на мост в Полша
Свалят "любовни" катинари заради ремонт на мост в Полша
Вулканът Етна се активизира
Вулканът Етна се активизира