БСП дава на Конституционния съд процедурата по приемането на Бюджет 2018. Като причина се посочва отхвърлянето в нарушение на парламентарния правилник на приетото с две гласувания предложение на левицата за отпускане на допълнителни средства за ремонт на храм "Александър Невски" и "Свети Георги" в Зографския манастир. Според ГЕРБ третото гласуване не е прецедент в практиката на Народното събрание. Наложило се е, защото депутатите не са разбрали какво гласуват и в този смисъл нямало нарушение на процедурата.

Желю Бойчев - депутат от "БСП за България": ПГ на БСП заявява, че дава процедурата по приемането на бюджета на КС. Правим това с ясното разбиране да се противопоставим на поредния опит за неглижиране на българското Народно събрание.Това се превръща в политика от страна ГЕРБ.

Менда Стоянова - председател на комисията по бюджет и финанси в НС: Не знам какви са целите, мога само да подозирам, че става дума за див популизъм и нищо повече. Искам ясно и категорично да ви кажа, че в крайна сметка приемането на законодателството е преди всичко процедура и спазване на тази процедура, така както е разписана в законите. По конкретния случай ще кажа следното - мястото, където се извършва промяна в законите особено толкова сложен закон какъвто е този за държавния бюджет е в комисиите.
След второ среднощно заседание: Депутатите приеха Бюджет 2018

След второ среднощно заседание: Депутатите приеха Бюджет 2018

След 13 часа обсъждания народните представители най-после приеха целия бюджет по вносител.