НОВИНИ

БСП и ГЕРБ с остра размяна на реплики в пленарната зала

Отново спорове в пленарната зала. От ляво за пореден път атакуваха ГЕРБ за скандални, според тях, назначения и неприемливи компромиси в името на властта. Размяна на реплики имаше и по темата сигурност.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:47, 26.05.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
бсп герб остра размяна реплики пленарната зала

БСП изразиха недоволство, че председателят на парламента Димитър Главчев не е допуснал техен въпрос към премиера Бойко Борисов за назначенията.

Антон Кутев - БСП: "Имаме безброй назначения или поне най-малко 10 мога да изброя пред вас, които са скандални в най-мекия смисъл на думата и беше логично да попитам министър-председателя какви цели преследва с тези назначения".

Тоест вие в момента се опитвате да прикриете немощта на министър-председателя.

Димитър Главчев - председател на НС: "Не знам дали ви изглежда премиерът Борисов немощен, на мен хич не ми изглежда такъв. Самият вие казахте, че са безброй назначенията, така че как да ги изброи за 5 минути. Така че напълно основателно съм ви върнал въпроса".

В декларация на БСП, Кутев цитира книга на Антон Тодоров от ГЕРБ.

Антон Кутев: "Вие сте наречени истински политически рецидивисти, никога не осъзнали вредите, които причиниха на нацията. Който иска да прочете книгата, да си я закупи и да я чете. Тук не сме читалня".

Социалистът влезе в диалог и с вътрешния министър по случая с насилието над възрастна жена на автобусна спирка в Бургас.

Антон Кутев: "Въпросът е защо този човек на следващия ден е на свобода? Честно казано, аз очаквах, че ще започнете в стил Бойко Борисов да казвате ние ги хващаме, те ги пускат. Нали разбирате, че няма как ГЕРБ да настигне Тодор Живков? Живков е бил на власт 30 години, а вие няма как да бъдете на власт 30 години".
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: "Без да искате ме тикате да говоря политически, няма да го направя сега и ще се въздържа".

Кой ги пуска според вас?

- Въпросът е отнесен към прокуратурата. Кой е ГЕРБ, кой е Тодор Живков, извинявайте, с това няма да си помогнем, и аз няма да вляза в тази приказка. И от тук апелирам - всички, които са ангажирани и гражданството, което е навсякъде - то е очите и ушите, ние пазим себе си, всъщност те да бъдат най-активни.

Според вътрешния министър, МВР не може да спре подобни случаи без помощта на гражданите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Село Климент посреща холандски туристи в розовите си масиви
Село Климент посреща холандски туристи в розовите си масиви
Строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново започва до края на 2018?
Строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново започва до края на 2018?