НОВИНИ

БСП иска да получи собствеността върху паметника на Бузлуджа

БСП иска да получи собствеността върху Дом-паметника Бузлуджа и да се погрижи за неговото възстановяване, обяви Корнелия Нинова. Социалистите ще обявяват дарителска кампания.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:14, 20.06.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Нинова припомни, че през 2011-та година правителството на Борисов предложи на социалистите да им прехвърли безвъзмездно собствеността. С 6 години закъснение левицата е готова да се възползва от тази възможност. В четвъртък от БСП ще се срещнат с регионалния министър Николай Нанков, за да уточнят процедурата по прехвърлянето на собствеността. Социалистите вече са разговаряли с архитекта на паметника и с някои от художниците, за да обсъдят вариантите за реставрацията му.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Бузлуджа е историческо място за стотици хиляди социалисти през годините. Освен това е и архитектурна ценност и ние не можем повече да гледаме как се руши. Затова, ако ни бъде предоставена собствеността, първата ни стъпка ще бъде да обезопасим мястото, да покрием покрива и да спрем разрухата, която и в момента се случва.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в защита на паметника пред НДК
Протест в защита на паметника пред НДК
Почина американският студент, който 17 месеца беше в затвор в Северна Корея
Почина американският студент, който 17 месеца беше в затвор в Северна Корея