НОВИНИ

БСП иска спиране на концесията за Летище „София“

БСП иска спиране на концесията за Летище „София“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. От опозицията коментираха вчерашното решение на Министерския съвет, с което за втори път се дава старт за концесионирането на летище „София“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:16, 28.06.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
бсп иска спиране концесията летище софия

„Позицията на парламентарната група на „БСП за България“ е последователна през всичките години, когато това правителство и предишното, се опитват да отдадат най-печелившото държавно дружество на концесия. Вчера, на тъмно заседание, на закрито заседание, като извънредна точка, Министерски съвет е одобрил предложението на министъра на транспорта за стартиране на процедурата за концесия. Никой от българския парламент, нито един български гражданин не знаят какви са параметрите и условията“, коментира Свиленски.

Народният представител подчерта, че летището е обект от националната сигурност и като такъв не следва да бъде отдавано на концесия по начин, който от БСП определят като „тъмен и непрозрачен“. Свиленски допълни, че БСП ще положи всички усилия концесията да не стартира и поиска тя да бъде обсъдена в българския парламент.

„Няма как това да бъде извършено без българския парламент да е наясно при какви цени, при какви условия, за колко години и срещу какви такси това нещо ще бъде извършено“, аргументира се Свиленски.

От ПГ на „БСП за България“ внасят две искания – за незабавно предоставяне на всички условия на концесията и проект на решение за спиране на решението на Министерски съвет.

От левицата напомниха още, че концесията на летището беше обвързана и с БДЖ, както и че вчера е изтекъл срокът, в който дружеството е трябвало да се разплати с облигационерите, което може да доведе до отнемане на сгради и запориране на подвижни състави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БиБиСи: Дипломатически спорове: Какво остана да се реши на Балканите?
БиБиСи: Дипломатически спорове: Какво остана да се реши на Балканите?
Масови проверки след промените в Закона за рибарство и аквакултури
Масови проверки след промените в Закона за рибарство и аквакултури