БСП настоява утре сутринта премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да докладва какво е свършило правителството досега, за да защити интересите на българските превозвачи. Според социалистите в последната година правителството не е направило нищо в тази посока.

Социалистите искат да чуят лично от премиера Борисов какво е предприето от миналия петък, когато Народното събрание възложи на правителството да защити исканията на българските превозвачи. Според Георги Свиленски, кабинетът се задейства едва след това решение на парламента.

Георги Свиленски - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Трябва да е ясно на българските превозвачи, че през тази една година са били предадени от българското правителство, че никъде освен на срещите с тях по хотели, по сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград си говорим едно, но там, където трябва да бъдат отстоявани българските интереси министър-председателят, министърът на транспорта, зам.-министърът на транспорта - мълчат.

От левицата имат съмнения, че идеята за рестарт на АЕЦ "Белене" може да е ПР-акция на правителството. Очакват конкретни разговори в парламента. Драгомир Стойнев припомни принципната позиция на БСП, че България има нужда от нови ядрени мощности.