НОВИНИ

От БСП искат от премиера да докладва какво е направено за превозвачите досега

БСП настоява утре сутринта премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да докладва какво е свършило правителството досега, за да защити интересите на българските превозвачи. Според социалистите в последната година правителството не е направило нищо в тази посока.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:30, 15.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Социалистите искат да чуят лично от премиера Борисов какво е предприето от миналия петък, когато Народното събрание възложи на правителството да защити исканията на българските превозвачи. Според Георги Свиленски, кабинетът се задейства едва след това решение на парламента.

Георги Свиленски - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Трябва да е ясно на българските превозвачи, че през тази една година са били предадени от българското правителство, че никъде освен на срещите с тях по хотели, по сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград си говорим едно, но там, където трябва да бъдат отстоявани българските интереси министър-председателят, министърът на транспорта, зам.-министърът на транспорта - мълчат.

От левицата имат съмнения, че идеята за рестарт на АЕЦ "Белене" може да е ПР-акция на правителството. Очакват конкретни разговори в парламента. Драгомир Стойнев припомни принципната позиция на БСП, че България има нужда от нови ядрени мощности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ: Правителството защитава интересите на българските превозвачи
ГЕРБ: Правителството защитава интересите на българските превозвачи
Турският президент Ердоган се срещна с кралица Елизабет II и с Тереза Мей
Турският президент Ердоган се срещна с кралица Елизабет II и с Тереза Мей