НОВИНИ

БСП излезе с нови обвинения за роднински назначения

Появи се нов епизод от обвиненията за роднински назначения. От БСП днес дадоха примери от Габрово, свързани с брата на вицепремиера Томислав Дончев и близки на местни представители на ГЕРБ в общината. В същото време пък шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че има сценарий на БСП за създаване на разкол между него и премиера Бойко Борисов.

Надежда Василева
от Надежда Василева Д.Апостолова
18:12, 05.10.2017
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Ден, след като мнозинството в парламента отхвърли оставката на Делян Добрев от ГЕРБ след скандала с роднинските назначения в Хасково, от ляво отново се върнаха на тезата за бламиране на премиера.

Жельо Бойчев , БСП за България: Вчера бяхме свидетели на бунт на партията срещу нейния ръководител Бойко Борисов. Ясно стана, че това е една кула от карти и когато махнеш една от тях, цялата ще падне. Затова очаквам този модел съвкупно и заедно да се пази и така съвкупно и заедно според мен ще си потънат всички.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че днес няколко пъти е разговарял с премиера, както и с Изпълнителната комисия и са отчели като правилно гласуването Делян Добрев да остане в парламента.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ - Няма абсолютно никакво разминаване с позицията на ПГ и на премиера. Сега разбирам, че БСП подготвяли нещо подобно да се говори. Имам го като сценарий, който подготвят, да се прави разкол между мен и премиера Борисов. Този сценарий сме го слушали от 2008-ма година, когато се видя, че ГЕРБ има капацитет да управлява и тогава започнаха да говорят - Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов от партията.

Провокирани от призива на премиера за изясняване на случаите по места с роднински назначения, от ляво заявиха, че в червената централа има над 70 сигнала за груби нарушения и шуробаджанащина и дадоха примери от Габрово.

Кристина Сидорова - БСП - В Габрово моделът "Батко и братко" е в сила от няколко години. Братът на Томислав Дончев - Момчил Дончев е назначен от кмета на Габрово за управител на общинско звено "Озеленяване". Управлява бюджет над 1 милион лева, назначен е без конкурс, без ясни критерии, на които трябва да отговаря.

Кметът на Габрово Таня Христова днес отговори, че тя е назначила Момчил Дончев, защото притежава необходимите професионални качества за поста.

Таня Христова - кмет на Габрово - Неговият брат Томислав Дончев не беше уведомен за това и по никакъв начин не е имал роля за тази моя постъпка. Когато той научи това, беше категорично против.

От ГЕРБ смятат, че целта на БСП е да бъдат дискредитирани преди следващите местни избори.

Николай Сираков - ГЕРБ - Това, което изнесоха за Габрово, е жаргонно претопляне на стара манджа. На предните местни избори се извадиха същите лъжи, засегнатите страни заведоха дела и спечелиха тези дела.

От ГЕРБ обясниха, че са възложили проверки за всички твърдения на левицата за роднински назначения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Тодоров: От десет дни в президентството тече проверка на ДАНС
Антон Тодоров: От десет дни в президентството тече проверка на ДАНС
Валентин Радев: Има почерк, който се повтаря при обира на банкомати
Валентин Радев: Има почерк, който се повтаря при обира на банкомати