От БСП изнесоха данни, че в държавната администрация за тази година са раздадени бонуси на обща стойност 118 млн. лв. Социалистите се възмущават, че държавни служители, които са допуснали слабости в работата си, са получили допълнителни възнаграждения. Дадоха примери с незаслужени, според тях, бонуси - правосъдното министерство, въпреки бягството на затворници, екоминистерството, въпреки мръсния въздух, Агенцията по вписванията, въпреки, че работата й беше блокирана за седмици.

Драгомир Стойнев - член на ИБ на БСП : За възрастните хора, за младите хора все пари няма, но за българската администрация са изплатени 118 млн. лв. Правителството, което трябва да има една реформирана администрация стегната, тя постоянно се увеличава. За нейното действие или бездействие се стимулират допълнително. Колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш от държавния бюджет. И на всичките тези действия ние трябва да кажем стоп.

Драгомир Стойнев увери, че няма конфликт между Корнелия Нинова и Сергей Станишев, независимо че тя не отиде на конгреса на ПЕС в Лисабон, заради разногласията им за Пакта за миграция на ООН. Обясни, че досега Нинова не е изпратила поздравителен адрес до Станишев за преизбирането му за председател на ПЕС, защото е чакала одобрение от Изпълнителното бюро.

Драгомир Стойнев - член на ИБ на БСП: Да, днес имахме бюро, одобрихме, изпратен е. Вече е изпратен поздравителният адрес. Ние се радваме и сме горди, че Сергей Станишев отново е преизбран за лидер на ПЕС.
Близо 600 хиляди лева са раздадените бонуси в Агенцията по вписванията

Близо 600 хиляди лева са раздадените бонуси в Агенцията по вписванията

Бонуси между 700 и над 3000 лева са получили служителите на агенцията по вписванията и директора на ведомството за периода, в който Търговският регист...