Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски заяви, че ако от „Обединени патриоти" не искат Законът за вероизповеданията да види бял свят, да не се регистрират при гласуването му на второто четене. На редовния брифинг на партията днес той коментира законопроекта на ГЕРБ и ДПС за опрощаване и амнистиране на задължения към българските вероизповедания в частност Мюфтийството.

В промените в Закона за вероизповеданията не става въпрос за етнически мир, както твърдят управляващите, а единствено за опрощаване на данъци, социални осигуровки и задължения, заяви Георги Свиленски.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ "БСП за България": И призива ни към управляващите и г-н Борисов е да не злоупотребяват с тази тема, българските граждани са достатъчно грамотни, за да разберат за какво става въпрос и какъв законопроект се внася.
Валери Симеонов: Сделката за опрощаването на дълговете е между Борисов и Доган

Валери Симеонов: Сделката за опрощаването на дълговете е между Борисов и Доган

Предварителна договорка ли е решението за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство и ще има ли размествания в политическия пъзел след спорните п...

Георги Свиленски коментира и твърденията на Обединени патриоти, че заради отсъствието на БСП от парламента, законопроектът е бил приет.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ "БСП за България": Ще кажем само едно и ще ги призовем - народни представители, колеги от „Обединени патриоти", ако не искате този законопроект да види бял свят, да бъде приет, просто в деня, в който се приема, не се регистрирайте.

БСП има ясна позиция за повода за напускане на Народното събрание и ясно решение кога ще се върне. „Обединени патриоти" не са тези, които ще ни призоват, заяви още Свиленски.

След среща с Борисов: БПЦ и мюфтийството подкрепят Закона за вероизповеданията

След среща с Борисов: БПЦ и мюфтийството подкрепят Закона за вероизповеданията

Премиерът Бойко Борисов се срещна с патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи. Те обсъдиха промените в Закона за вероизповеданията, които уреждат...