От БСП ще обжалват във Върховния административен съд отказа на правителството да предостави на парламента информация за условията на концесиониране на Летище София. Според Елена Йончева концесията била нагласена и има предварително избран победител. В отговор транспортният министър коментира, че поисканите анализи на Световната банка по тази процедура ще бъдат предоставени, ако се получи разрешение за това от финансовата институция.

© снимка: БТА / АРХИВ
Елена Йончева - говорител на ПГ "БСП за България": Министерският съвет и Министерството на транспорта отказват на българския парламент да предоставят информация за условията на предоставяне на концесия на Летище "София", нещо повече - те отказват информация за докладите, за анализите, които Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие са направили за състоянието на Летище "София".

Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Аз в момента, в който поисках искането от БСП да видят тези анализи, съм написал писмо до Световната банка с молба, ако те преценят, да им бъдат предоставени, аз нямам нищо против. Какво ще реши Световната банка, аз все още не знам. След като ЕС има директива за концесиите, значи концесията е някакъв нормален икономически инструмент, през който могат да бъдат привлечени инвестиции, може да се гарантира устойчиво развитие.