НОВИНИ

Опозиция и управляващи в спор за концесията на Летище София

От БСП ще обжалват във Върховния административен съд отказа на правителството да предостави на парламента информация за условията на концесиониране на Летище София. Според Елена Йончева концесията била нагласена и има предварително избран победител. В отговор транспортният министър коментира, че поисканите анализи на Световната банка по тази процедура ще бъдат предоставени, ако се получи разрешение за това от финансовата институция.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:24, 05.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Елена Йончева - говорител на ПГ "БСП за България": Министерският съвет и Министерството на транспорта отказват на българския парламент да предоставят информация за условията на предоставяне на концесия на Летище "София", нещо повече - те отказват информация за докладите, за анализите, които Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие са направили за състоянието на Летище "София".

Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Аз в момента, в който поисках искането от БСП да видят тези анализи, съм написал писмо до Световната банка с молба, ако те преценят, да им бъдат предоставени, аз нямам нищо против. Какво ще реши Световната банка, аз все още не знам. След като ЕС има директива за концесиите, значи концесията е някакъв нормален икономически инструмент, през който могат да бъдат привлечени инвестиции, може да се гарантира устойчиво развитие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хавайският архипелаг порасна с два квадратни километра
Хавайският архипелаг порасна с два квадратни километра
Нов кръг от преговори между САЩ и Северна Корея за ядрено разоръжаване
Нов кръг от преговори между САЩ и Северна Корея за ядрено разоръжаване