НОВИНИ

БСП може да спечели президентските избори, убеден е Сергей Станишев

Председателят на ПЕС Сергей Станишев е уверен, че БСП и левицата могат да спечелят президентските избори наесен. За това обаче според него трябва да се търси подкрепа не само в БСП и левицата, но и извън нея.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:02, 11.01.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Днес лидерът на евросоциалистите покани журналисти в софийския си офис, на баница с късмети. Традицията е от времето, когато Станишев беше председател на БСП. Той коментира и актуални теми.

Две ключови събития за БСП през 2016-а открои Сергей Станишев - предстоящия конгрес на социалистите и президентските избори. Запитан има ли нужда БСП от нов председател, Станишев отговори, че на много конгреси на партията е имало лидерската конкуренция, което не бива да се драматизира.

Сергей Станишев - председател на ПЕС: Не очаквайте аз да бъда част от някаква фракция в БСП. Не съм играл и няма да играя подобна роля, но важният въпрос - всеки кандидат, в това число и председателят на партията Михаил Миков, трябва да дадат своята визия за политиката на БСП.

Станишев заяви, че ако иска да спечели изборите, БСП трябва да не се затваря в електората си.

Сергей Станишев - председател на ПЕС: БСП трябва много по-активно да навлезе в центъра, защото противното би било политическа и изборна катастрофа.


;

Лидерът на евросоциалистите коментира и ситуацията около ДПС. Каза, че е доволен, че Местан е изяснил един въпрос, обвит в спекулации - кой е свалил кабинета "Орешарски".

Сергей Станишев - председател на ПЕС: Доскорошният лидер на ДПС ясно каза, че той го е направил.

Макар първата тема в днешния брифинг на Станишев да беше Европейския съюз и политиките на евросоциалистите, от баницата с късметите той изтегли, че ...в родната му къща една любов ще го завръща.

Парата пък се падна на екипа на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силата се пробужда? Или за шансовете пред новите политически проекти
Силата се пробужда? Или за шансовете пред новите политически проекти
ДСБ не се смята за част от управлението, потвърди Радан Кънев
ДСБ не се смята за част от управлението, потвърди Радан Кънев