НОВИНИ

БСП на Бузлуджа

Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска подкрепата на социалистите на Бузлуджа за обща лява кандидатура за президент.

bnt avatar logo
от БТА
16:42, 30.07.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
бсп бузлуджа

Хиляди членове и симпатизанти на левицата се събраха на традиционния събор на историческия връх, за да отбележат 125-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

Нинова посочи, че предстоят избори за президент "във време на война, противоречия, сблъсъци в света, в Европа, на Балканите, заплахи, тероризъм и мигрантска вълна". В такъв момент нека изберем не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси, а човек, който да бъде страж, пазител на сигурността, да гарантира мира, да е показал с живота си, че може с твърд характер и с твърда ръка да брани българския национален интерес и на Изток, и на Запад", призова лидерът на БСП.

Според нея следващият президент трябва да е човек, който да е гарант за обединението на нацията, посочи тя. Нека да издигнем и да подкрепим този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България, призова Нинова.

Дошло е време да поведем народа и да дадем отпор на правителството на Бойко Борисов, който руши държавността, който нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица, заяви лидерът на социалистите. Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек, обеща тя.

Председателят на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев коментира пред журналисти, че социалистите трябва да бъдат единни и да имат воля за победа на президентския вот. По думите му тези избори ще бъдат битка между БСП и ГЕРБ. Кандидатите на левицата трябва да са такива, че да вдъхнат увереност и емоция на хората от БСП да ги припознаят като свои и да направят силна кампания с кауза, смята Станишев.

Според него за "Движение 21" е ключово да имат свой кандидат на президентския вот, за да се "напомпат" за парламентарните избори. За АБВ е важно да подкрепят БСП, за да имат добри шансове за коалиция на парламентарните избори, защото с 1,7% как отиваш на избори, коментира той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетен излишък у нас обяви Владислав Горанов
Бюджетен излишък у нас обяви Владислав Горанов
Съд в Истанбул освободи стотици войници, арестувани след опита за преврат
Съд в Истанбул освободи стотици войници, арестувани след опита за преврат